За рекордно кратко време издадоха ограничителна заповед

Пореден случай на насилие над жена. Траянка Трайкова разказа в социалните мрежи за брутален побой, нанесен от нейния бивш съпруг пред очите на малкото им дете. В ефира на „Здравей, България” тя сподели, че вече се чувства добре.

„Явно у бившия ми съпруг има останала агресия. Не му е стигало времето, когато сме били заедно. Тази агресия си я изкарваше върху мен”, добави пострадалата.

Мъжът поискал да види детето си. „Слязох с детето и казах на баща му: „Щом искаш да го гледаш, гледай го за една седмица”. Той ме попита защо не му давам детето. Отговорих му, че не спазва правилата”, разказа Трайкова.

След като си разменили нецензурни реплики, мъжът започнал да я удря по гърдите. „Каза ми да не се правя на интересна. И със засилка ми удари шамар, свлече ме на земята, започна да ме скубе и да ме дърпа. Удряше ме и с юмруци в лицето”, каза тя.

Побоят продължил около пет минути, докато не се намесили роднините на Траянка. „Той дойде с целта да ме набие, заедно с пастрока и братовчед си. Когато всичко приключи, братовчед му се обърна към него с думите: „Каза, че ще я набиеш. Браво, наби я! И сега какво направи”, разказа още пострадалата.

Мъжът към момента не е задържан. В понеделник, малко преди 17 ч., Трайкова е подала жалба в Софийската районна прокуратура, че той я малтретира. Минути по-късно прокурор е разпоредил образуване на незабавна проверка.

В спешен порядък полицаи от 9-о РУ трябва да снемат сведения от нея, бившия ѝ съпруг и свидетелите. Ще бъдат събрани доказателства и заради снимките, публикувани от жената в социалната мрежа, за да се установи има ли извършено престъпление. Ако се открият подобни обстоятелства, ще се образува досъдебно производство.

Междувременно, на 25 април 2023 г. Софийският районен съд е издал за рекордно кратко време и ограничителна заповед срещу съпруга на потърпевшата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.