Опелото се състоя в храм в центъра на Дупница

Близки и познати на Ангел Христов се събраха в храм „Св. Георги” в Дупница за поклонение. За смъртта на  Христов, известен като единия от „братя Галеви”, стана ясно на 3 юни. Той и съдружникът му Пламен Галев се издирваха с червена бюлетина от Интерпол в продължение на 11 години. Смяташе се, че двамата са извън страната. След аутопсия тялото бе върнато на близките, за да могат да го погребат.

Освен семейството му, в църквата дойде и жената до Пламен Галев. За опелото в Дупница пристигна и Златомир Иванов с прякор Баретата. Минути преди 16 часа започна и погребението на Ангел Христов, който ще бъде положен в Алеята на църковните настоятели.

Аутопсия разкри причината за смъртта на Ангел Христов

Снимка: Иван Кънчев, NOVA

Геле, както казваха приживе на Ангел Христов, бе изпратен от близките си, бивши колеги от ЦСБОП, приятели, бившия кмет на града Атанас Янев, както и общински съветници. Паркингът пред храма се оказа затворен и на него спираха само автомобилите на близките на починалия. Оставалите граждани не бяха допускани.

Вътрешният министър Иван Демерджиев изключи вероятността Христов да е издъхнал извън България и след това тялото му да е транспортирано у нас. Според Демерджиев е възможно той да е влязъл в България от Гърция. Опитите полицията да открие следа от другия от „братя Галеви” - Пламен Галев, продължават.

 

Сарафов: Ангел Христов е влязъл през зелена граница