Тя е едно от емблематичните лица на телевизията

Тази неделя Мариян Станков Мон дьо ни среща с едно от емблематичните лица на БНТ в годините, в които телевизията в България беше само една – Цветелина Узунова. Носител е на международни награди и автор на документални филми. А през 2001 г. стана един от най-приближените хора на Симеон Сакскобургготски по време на управленския му мандат като директор на Правителствена информационна служба. Сега тя обучава политици, специалист е по държавен PR, пише книги и анализира процесите.  

„Всичко, което мисля, казвам и правя, се връща обратно при мен. Затова много внимавам. Аз съм търсещ човек. Търся отговори на въпроси. Например, защо България не е такава, каквато си мечтаехме да бъде?”, сподели журналистката.

Цветелина Узунова се занимава с музика в детските си години. Част е от момичешка банда с над 400 концерта. Споделя, че не тя избрала журналистиката, а журналистиката избрала нея. Започнала да се занимава с телевизия случайно.

Тя коментира и политическата обстановка у нас.

„Не може да управляваш държава от Facebook. Нещо, което се случва в последно време. Не е лесно да се изправиш очи в очи с опонента си и да намериш точните думи, с които да покажеш, че си над него. Политиката ни е пълен хаос”, каза Узунова. По думите й статуквото си продължава и промяна няма.

Споделя, че един от най-трудните й моменти в живота бил загубата на родителите й. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.