От ГЕРБ ще обявят листите си след „Ретроградния Меркурий ”, „Възраждане” залагали на работохолици

Остават 14 дни до старта на предизборната кампания. Някои от основните политически играчи все още не са посочили официално номинациите си за битката в София. От БСП потвърдиха, че ще застанат зад кандидатурата на синдикалистката Ваня Григорова. От ГЕРБ ще обявят решението си до дни.

От ГЕРБ изчаквали благоприятното разположение на планетите, за да обявят кандидата си за кмет на София, пошегува се в кулоарите лидерът на партията Бойко Борисов. „Като свърши ретроградният Меркурий. Тези дни”, заяви той.

Матева: Масово в страната на местните избори ще се гласува с три бюлетини

Сред най-спряганите имена беше това на председателя на парламента Росен Желязков, но той отрече. „Не знам откъде ви е хрумнало или на някого от моите колеги - народни представители, които си правят сказки от парламентарната трибуна. Не, аз не съм кандидатът за кмет на София”, посочи той.

От БСП ще обявят листите утре след Национален съвет. „Ваня Григорова остава нашият кандидат”, обясни Корнелия Нинова. Като основен опонент тя определи партията на Борисов, а с ПП-ДБ дори подкрепяли общи кандидати на места. „Разграждането на модела ГЕРБ. От национално ниво той се е окопал в цялата страна. Това са феодални владения на кметове на ГЕРБ”, посочи лидерът на БСП.

ПП-ДБ още съгласуват имената, но обявиха че намират консенсус в коалицията. „Ще ги обявим скоро”, каза Ивайло Мирчев.

Депутатите излизат в извънредна едномесечна ваканция (ВИДЕО)

От „Възраждане” залагали на работещи хора. „Крайно време е да имаме работохолици за кметове. А това, че трябва да са честни и почтени, няма смисъл да коментираме”, каза Костадин Костадинов.

ДПС също е на етап последни обсъждания. „Щом сме готови, ще ви ги обявим веднага, на финалната права сме. Другата седмица ще обявим всичко”, заяви Делян Пеевски.

От „Има такъв народ” призоваха за търпение и заявиха, че няма да разчитат на астрологията. „Няма да се вълнуваме от фазата на Луната и разположението на планетите”, поясни Ивайло Вълчев.

Срокът за регистрация на кандидатите изтича на 26 септември.