Двете формации избраха да внесат документите си в деня на празника на столицата

В деня на София ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се регистрираха за местните избори в общинската избирателна комисия.      

ПП-ДБ се регистрираха за вота в столицата и не случайно избраха датата на празника на София.

„Изключително позитивни. Нямаме търпение да изпълним обещанието ни да се явим обединение. Всички прогресивни хора да дадем тласък на града. Искам да поздравя за празника и да пожелая да живеем всички заедно в един по-хубав европейски град”, заяви Васил Терзиев.

Той видя като основен опонент кандидата на ГЕРБ, който очакваше да чуе още днес.

„Чакаме, след час може би ще разберем. Чакаме ГЕРБ да обявят техния кандидат. Разбрахме, че там това е базирано на астрология, така че очакваме да се наредят съвсем правилно планетите”, каза Терзиев.

От ГЕРБ обаче решиха, че ще продължат да пазят кандидата си в тайна. Като избраха именно едно от най-спряганите имена за позицията да повдигне леко завесата.

„Нашият кандидат като бъде канен за дебати ще се явява за разлика от този на ПП-ДБ. Нашият кандидат, който ще бъде обявен, няма да ходи по студия под ръчичка с някой районен кмет, както се случва с техния кандидат, той ще бъде отговорен подготвен и достатъчно сериозен с опита си, за да може да отговаря сам на важните въпроси”, заяви Георги Георгиев, председател на СОС.

От ГЕРБ заявиха, че ще заложат на опита.

„Управлението на града не е детска игра. София не е учебна кола и не можем да позволим 2 млн. българи да бъдат лашкани от една в друга посока. Това, което ние ви представяме, е екип с опит и с грижа за хората”, заяви Георгиев.

Кои са другите кандидати за столицата? 

От „Продължаваме промяната-Демократична България” издигнаха Васил Терзиев. Кандидатът на „Възраждане” е Деян Николов, а БСП вече одобриха Ваня Григорова. ДПС и „Има такъв народ” се очаква да съобщят кандидатурите си следващата седмица. Кандидат за София е и независимият депутат Радостин Василев. Вили Лилков беше издигнат от гражданската инициатива „Синя София”, а Карлос Контрера от ВМРО.

Партиите и коалициите могат да се регистрират в Общинските избирателни комисии до 18 септември, а до 26-и могат да регистрират и листите си с имената.