За поредна година веригата ресторанти за бързо обслужване организира дарителска кампания в подкрепа на деца в неравностойно положение.

Вече 22 години Макдоналдс организира дарителската кампания McHappy Day™, с която набира средства за деца в неравностойно положение и за деца с онкохематологични заболявания. Кампанията се излъчва в рамките на месец ноември, като всеки може да участва, дори и с лично дарение.

От 1-ви до 30-и ноември 20 ст. от всяко закупено детско меню HappyMeal™ ще бъдат дарени в полза на „Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България“ (БФДРМБ). Събраните средства в годините са се използвали за медицинско оборудване и консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване на специализираните отделения на онкохематологичните болници в България.

Първото издание на дарителската кампания е организирано през 2002 година, като към този момент са подпомогнати трите специализирани болници в България – Специализирана болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания при УМБАЛ „Царица Йоана – ИСУЛ“, София, Клиника по детски и генетични заболявания към УМБАЛ „Св. Георги“, Пловдив, и Специализирана детска клиника по клинична хематология и онкология към УМБАЛ „Св. Марина“, Варна.

Дарения към фондацията се приемат целогодишно на място в ресторантите на Макдоналдс посредством дарителските пунктове на касите, вече и на дигиталните екрани за самообслужване, както и на сметката на фондацията, налична на официалната ѝ страница.