Повече от два месеца работата на местния парламент остава блокирана

Повече от два месеца работата на местния парламент в София остава блокирана. Днес съветниците се събраха, за да намерят изход от кризата. На срещата дойдоха представители на ПП-ДБ-СС, „Синя София”, БСП, както и независимият Карлос Контрера.

Започва пореден кръг от преговори в Столичния общински съвет

„Разговорът беше конструктивен, намерихме отговори на поставените въпроси. Но няма съгласие, нито лице за председател на Общинския съвет”, каза Борис Бонев. Той добави, че по време на срещата е имало по-остри реплики, но те са били в рамките на очакваното. Бонев уточни, че ГЕРБ и „Възраждане” не са откликнали на отправената покана.

Столичният общински съвет отново отложи избора на председател

„От страна на БСП винаги има конструктивен диалог. На днешната среща форматът не се промени, не е намерен по-широк консенсус. За нас идеята за ротационен председател не стои на дневен ред”, каза общинарят от БСП Иван Таков.

„Положително е, че и БСП се присъединиха. Общо е мнението, че на 25 януари трябва да имаме решение”, каза Вили Лилков от „Синя София”.

Карлос Контрера уточни, че не изключва от разговорите никоя политическа група. Отново ще отправим покана към ГЕРБ и „Възраждане”. Надяваме се на нова среща четвъртък или петък”, добави той.