Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Управляващото мнозинство не може да постигне консенсус за назначенията в службите и регулаторите. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината по думите му са искания за политически назначения.

„Няма договорка за службите. Всичко е на ниво отпреди няколко дни. Петков дума не каза за Копринков и президента - той си знае за службите. Единственото, което знам, е, че се искат политически назначения”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Петков: Първо трябва да реформираме органите, преди да ги сезираме

„В момента имаме шефове на служби, назначени от Радев по предложение на неговото служебно правителство. Публичната информация е, че шефовете докладват там. Това е нарушение на Конституцията. Затова трябва да се промени фактическото състояние”, коментира казуса Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

„За темата „Пътят на Копринката”, която беше дискутирана неведнъж, в момента, ако имаме работещи служби, това няма да са просто общи приказки, а би трябвало да има истинско разследване и това разследване да доведе до истински резултати. Аз няма да ставам част от репресивен орган и да казвам кой и какво, но знам едно - че докато не си оправим и регулаторите, и службите, българските граждани от сутрин до вечер ще слушат приказки. Но хората вече искат дела и крайни действия”, заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков.