Той отказа да коментира „Кешгейт”

Кирил Петков коментира, че е бил впечатлен от думите на президента, че ще сезира органите на реда относно обвиненията, които Делян Пеевски отправи към него по-рано. Според съпредседателя на „Продължаваме Промяната” не могат да бъдат сезирани органи, които не са реформирани.

„Едно нещо ми направи впечатление в думите на президента, той каза: „Ще сезирам органите”. И моят въпрос е: „Кои органи?”. Ние отдавна искаме да има реформа в ДАНС. Премиерът Денков предложи смяна на шефа на Агенцията, но беше блокиран от президента. Първо трябва да реформираме органите, преди да ги сезираме. От ПП-ДБ продължаваме да вярваме, че никой не може да бъде над закона", заяви Петков.

Радев: Няма да коментирам „г-н Магнитски”. Пеевски: Диктатурата му свърши (ОБЗОР)

„Отново ще започнем силна кампания за реформа в службите. Когато я има, няма да се говори по медиите за корумпирани истории, а ще има реално разследване. Време е службите да бъдат реформирани. Дотогава, сезиране на нереформирани органи, е нищо повече от общо говорене”, добави Петков.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” отказа да коментира „Кешгейт” и изрази желанието си страната да има служби и прокуратура, които да работят. „Трябваше вече да има смяна в ДАНС. Времето дойде това да се случи”, е мнението му.

Прокуратурата: Дело „Кешгейт” в СГП няма. МВР: Проверяваме за стари разследвания срещу хора от Президентството