Инцидентът е станал в Боровец

Несъобразена скорост и безразсъдни маневри, но не на пътя, а на ски пистата. До „Здравей, България” стигна сигнал за опитен скиор, който се подготвял за състезание, но сега е на легло, с потрошени крака.

Спасителна акция по въздух: Състезател от Канада пострада в Банско, беше транспортиран с хеликоптер

На ски пистата в Боровец друг мъж минава през него, прегазва го и бяга. От този ден нататък близките на пострадалия търсят начин да стигнат до мъжа, причинил тази "ски катастрофа".

„Синът ми пострада много тежко. Той е професионален скиор. От повече от шест години е ски учител в Канада. Добре запознат е с условията в планината и с риксовете, които крие спортът”, разказа Лилия Празникова, майка на пострадалия скиор.

Тя добави, че причината синът и да е в Боровец е тренировка за състезание, което трябва да се проведе през март. Още преди началото на тренировката, след като слиза от лифта, момчето е блъснато в гръб от мъж на възраст около 40 години. „Ударът е бил много силен. Скиорът, който причинява инцидента, напуска мястото”, добави майката. Тя уточни, че синът ѝ остава на земята около 10-16 минути, викайки за помощ.

„Нараняванията са тежки. Засегнати са и двата крака, бедрената става на левия крак е строшена, десният крак е с множество фрактури. Възстановяването ще продължи минимум седем - осем месеца”, каза Празникова.

Близките на момчето разказват, че много хора са били свидетели на инцидента и ги призовават, ако имат повече информация, да съдействат. Полицията също работи по случая.  

Целия репортаж гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase