Поводът е втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна

Сградата на Министерския съвет беше осветена в цветовете на украинския флаг. Светлините ще греят от 18:00 до 24:00 часа.

Поводът е втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим. Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от премиера Николай Денков.

Общинският съветник, опитал да свали украинското знаме: Не съжалявам за постъпката си

Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават своята героична битка, но и да покаже, че не са сами в нея. Това е и сигнал към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост на държавите и да се противопоставят на агресията на авторитарните режими срещу демократичните ценности, уточниха от правителството.

Сградата на българския парламент също беше осветена с цветовете на украинския флаг в 19.00 часа.

„С осветяването на историческата сграда на Народното събрание, българският парламент изразява за пореден път своята солидарност с Украйна и нейния народ и засвидетелства подкрепата си за решително противопоставяне на руската агресия и отстояване на свободата, независимостта и териториалната цялост на Украйна”, коментира председателят на парламента Росен Желязков.

Осветяването на знакови сгради в цветовете на украинския флаг и поставянето на знамена на Украйна е и знак за единство с нашите партньори в Европейския съюз и със съюзниците на България в НАТО.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase