Убийството стана през нощта на Велика събота на 2009 г.

„5432 дни от тогава. Човек брои дните”. Това заяви в предаването „На фокус” Михаил Въжаров, бащата Кирил Въжаров, който бе намушкан с нож в гърба пред столичния клуб „Соло”. Убийството стана през нощта на Велика събота на 2009 г. След 15 години в България беше върнат осъденият за убийството Илиян Тодоров, който намушкал в гръб и убил 21-годишния Кирил Въжаров и 24-годишния Васил Александров. Третият пострадал при нападението в гръб оцелява.

„Ударите и на тримата са на едно и също място, в гръб, нанесени професионално. Досъдебното производство мина бързо. В първия момент съдия Ченалова водеше стриктно делото, докато усетихме едно по-особено отношение към нас. Адвокатите на подсъдимия станаха едва ли не нейни адвокати. Имаше много потискащи ситуации, това беше целенасочено", каза бащата на Кирил. По думите му неговият син е бил убит два пъти - веднъж физически и втори път при съдебната неразбория.

Фалшифициран паспорт стои в основата на задържането на двойния убиец от дискотека "Соло"

Въпреки доказателствата на първа инстанция съдия Румяна Ченалова оправда обвиняемия Илиян Тодоров за убийството на Кирил Въжаров и на Васил Александров. След това Тодоро изчезна от България. Родителите на убитите момчета са получили имейл за сделка за повишение на магистрати, участвали по делото.

Адвокат на близките на убит пред "Соло": По време на делото се случиха странни неща

След като преди дни Илиян Тодоров беше върнат в България, бащата на Кирил Въжаров обясни, че все още има надежда за страната ни. „Живея за младите, приятелите му, които много ни подкрепиха. В България има проблясъци. Има работеща прокуратура, външно министерство, което година работеше в екип с прокуратурата”, допълни Михаил Въжаров. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase