Той предлага центровете за бежанци да бъдат преместени извън населените места

В понеделник на среща между вътрешния министър Калин Стоянов, ресторантьори и кмета на София Васил Терзиев беше взето решение да бъде засилен контролът по столичните улици.

„Има различни проблеми със сигурността на София, без значение каква е ситуацията”, посочи зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет Карлос Контрера в предаването „Пресечна точка”. По думите му е нормално да има сесии на СОС по темата за сигурността.

„Проблемът в столицата с нелегалните мигранти е хронифициран. Това е тема, която е на дневен ред от 2013 година, когато се откриха първите лагери, по времето на кабинета „Орешарски”. Тогава това се случи почти на пожар”, коментира Контрера.

МВР обеща повече полицаи в центъра на София (ОБЗОР)

Общинският съветник подчерта, че очаква с интерес оценката на премиера в оставка Николай Денков и вицепремиера в оставка Мария Габриел за представянето на министрите и по-специално на структурите, отговарящи за сигурността.

„От около две-три години сме в условията на една действаща анархия. Това се вижда от войната по пътищата и престъпността. Граждани на чужди държави, използвайки услугите на т. нар. каналджии, влизат в България и не е ясно какви са”, заяви Контрера.

Предложенията му и тези на ВМРО са центровете на Държавната агенция за бежанците да бъдат преместени извън населените места, по южната граница с Турция. Също така да бъдат от закрит тип с охрана.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase