„Очаквам утрото да е по-мъдро от вечерта", коментира той

Очакваме утрото да е по-мъдро от вечерта. Това коментира пред NOVA съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков във връзка с преговорите с ГЕРБ-СДС за коалиционно управление. 

ГЕРБ-СДС: Връщаме празен мандат, ако до 12 часа утре не се разберем

„Тази сутрин не съм разговарял с преговорния екип. В неделя колегите от ГЕРБ-СДС ни изненадаха приятно с това, че си спазиха уговорката – управлението да бъде 18 месеца, с ротация на премиерите в средата” заяви Петков.

Ганев: ГЕРБ-СДС може да си позволи да оказва натиск, докато не постигне целта си

„Учуди ни, че въпреки договора, който беше написан от двете страни, в последния момент те казаха, че се оттеглят, защото нямало достатъчно време. Моят призив към колегите е да използват седемте дни, които имат по Конституция, за да изчистим различията. Неразумно е в този момент да се взриви всичко и папката с мандата да се върне празна”, допълни Петков.

Той поясни, че от ПП-ДБ няма да влязат в следващото управление без ясен ангажимент за реформите, на които държат. „Разчитам на разума на ГЕРБ-СДС", заключи съпредседателят на ПП-ДБ.

ПП-ДБ призова Мария Габриел да не връща празна папка на президента

Призивът беше отправен лично към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който не е част от преговорния екип. 

„Моето чувство беше, че с преговорния екип имахме голяма доза разбирателство. Този договор го написахме заедно и сега излязоха с тази нова, странна за нас позиция. Това за мен говори,че зад тази рязка промяна се крие мнението на г-н Борисов”, поясни Петков.

Петков обясни, че е имало спор и за Министерството на отбраната, но по думите му няма причина да сменят Тодор Тагарев , който многократно беше критикуван от ГЕРБ-СДС. От ПП-ДБ са готови на договорка 50 на 50 в Министерския съвет, само след като реформите приключат- на следващата ротация. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase