„Предложих състав на кабинет, в който няма нито едно непознато име”, поясни номинираната за премиер

България повече от всякога има нужда от стабилно правителство. Това коментира Мария Габриел, след като върна изпълнен първия мандат за съставяне на кабинет на президента. „Затова смятам, че с предложения състав на правителство, съм подходила с отговорност пред българските граждани”, добави тя.

„Давам много ясна заявка, че отговорността е споделена. Тя се носи въз основа на принципи, приоритети. И по време на преговорите стигнахме до текст на споразумение, в който стана ясно, че ние нямаме различия по отношение на реформите, свързани със съдебната система, антикорупционните мерки и регулаторите”, каза още Габриел.

Габриел върна изпълнен първия мандат (ВИДЕО)

„Моя е отговорността, че аз водих екип, който трябваше да покаже, че България в този момент не може да бъде изпратена на нови избори. Затова се носи отговорност. Затова съм предложила състав, в който няма нито едно непознато име”, подчерта още номинираната за министър-председател.

Габриел подчерта, че е подписала Споразумението за управление още преди два дни. „То беше одобрено вчера в 18 ч. от Христо Иванов. След половин час, след като беше подписано от г-жа Габриел, останалите лидери от коалицията отказаха да го подпишат”, поясни Рая Назарян от ГЕРБ-СДС.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase