Това каза министър-председателят в оставка по време на редовното заседание на кабинета

„За управлението на една държава значение имат само решенията, които се взимат от Министерския съвет, Народното събрание и другите институции. Трябва да се абстрахираме от всякакви емоции и да продължим да си вършим работата. Продължаваме да работим, докато бъде избрано друго правителство”.

Борисов: Път назад има, но той минава през извинение за обидите

Това каза министър-председателят в оставка Николай Денков по време на редовното заседание на кабинета. На него обаче не присъстваше вицепремиерът Мария Габриел, която по-рано поиска публично извинение от ПП-ДБ.

Министрите, които се оказаха част от папката на Габриел за ново правителство, не се ангажираха с прогноза за развръзката.

"Бях изненадан вчера, когато си чух името. Очаквах съвсем друго развитие на нещата и това, което видях ме изненада", заяви Димитър Илиев, министър на младежта и спорта в оставка.

Тодор Тагарев, сочен за един от спорните моменти между ГЕРБ И ПП-ДБ, обясни, че изобщо няма конфликт около него, въпреки че Христо Гаджев е номиниран за негов наследник. 
"Академик Денков каза много ясно вчера – името ми въобще не е дискутирано в процеса на преговорите", подчерта Тодор Тагарев, министър на отбраната в оставка.

А след повече от 3 часа заседание стана ясно, че отсъствието на Мария Габриел не е било дискутирано.

"Работихме. И си свършихме работата. 44 точки", посочи Кръстю Кръстев, министър на културата в оставка.

"Ние работим и работим стриктно по програмата си. С политически въпроси не се занимаваме", категоричен беше Юлиян Попов, министър на околната среда и водите в оставка.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase