Партиите извън управлението коментираха, че няма да подкрепят предложения от Габриел състав на кабинет

Опозицията в Народното събрание смята, че предсрочните избори са единственият изход от създалата се ситуация след връщането на изпълнения първи мандат и последвалото напрежение.

Партиите извън управлението и днес затвърдиха позициите си от предходните дни - ротация не трябва да има и няма да подкрепят предложения състав за кабинет. Според БСП и „Възраждане” най-добрият вариант за страната ни са предсрочни парламентарни избори.

Борисов: Път назад има, но той минава през извинение за обидите

Костадин Костадинов смята, че политическата ситуация в момента е грозен политически сценарий. Корнелия Нинова също атакува преговарящите партии и нарече съвместното им управление „ненормален сговор”.

Имената, записани в папката на Мария Габриел, няма да получат подкрепата на „Възраждане”. „В този грозен, пошъл политически сценарий, в който участва управляващата тройна коалиция, ГЕРБ - ПП-ДБ - ДПС, потъват надеждите на българите за едно нормално развитие на нашата държава. След като снощи ПП-ДБ нарекоха Мария Габриел красивото лице на мафията, сега те ще преговарят отново с красивото лице на мафията ли? ПП-ДБ от своя страна, които ГЕРБ използват като прах за пране, сега очевидно нямат проблем да бъдат използвани като кърпички”, посочи Костадинов.

Кирил Петков: Това, което се случи вчера, беше политическа измама

Анализ на неразбирателството между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ направи и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Социалистите бяха категорични - нови избори са единствената възможност да има адекватно управление. „Това е нормалният край на един ненормален сговор. Борисов се страхува за себе си и единственото, което иска, е да оцелее и да си запази кожата. Затова изгаря всичко наоколо. Унищожи ПП и ДБ, изгаря собствената си група. Изгори и Мария Габриел. Някои от ГЕРБ я наричаха „царицата на шахматния модел”. Оказа се, че е една пешка, която той движи и дори принуди да излъже”, смята лидерът на БСП.  

От партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ, смятат, че правителство изобщо не е трябвало да има и бяха лаконични за това как да се продължи напред. „Още преди девет месеца се изчерпаха”, каза Тошко Йорданов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase