Крайният срок за първия мандат, определен от Бойко Борисов, изтича днес

Ключов ден в разговорите между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната - Демократична България" за бъдещо правителство. 

Въпросът за решаване на политическата криза все още не е получил отговор. В последния работен ден указът на президента за правителство начело с Мария Габриел не беше вкаран за гласуване в Народното събрание.  Крайният срок, даден от Бойко Борисов, отново беше отложен.

Без ултиматуми от Брюксел премиерът в оставка Николай Денков призова преговорите между ГЕРБ и ПП ДБ да продължат.

„Вие сте на ход”: От ГЕРБ готови на преговори, но само след извинение. ПП-ДБ чака покана за среща (ОБЗОР)

Крайният срок за първия мандат, определен от Бойко Борисов, изтича днес. От партията му продължават да очакват извинение. Не са готови нито да заменят Габриел като министър-председател, нито да водят разговори за кабинет с Асен Василев като финансов министър. От ГЕРБ-СДС изпратиха и писмена позиция до ПП-ДБ с призив „Вие сте на ход!“.

Докато от партията на Кирил Петков запазиха мълчание в парламента, премиерът в оставка Николай Денков коментира от Брюксел, че продължават да държат на това Василев да е начело на финансовото ведомство в бъдещ кабинет. Готови са на разговори с ГЕРБ-СДС, стига от партията на Борисов да ги поканят за такива, уточни Денков. Писмената си позиция завършиха със същия призив като ГЕРБ – „Вие сте на ход!“. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase