То трябва да бъде издигнато върху зелени площи

Напрежение в Пловдив. Пореден случай на строителство върху градинки и зелени площи изкара тази сутрин хората на протест. Обитателите на 10 жилищни входа се вдигнаха на бунт срещу намерението на частна болница и строителен предприемач да издигнат под прозорците им ново болнично крило и многоетажна кооперация. Според живеещите в района строителството до прозорците на жилищата  им е абсурдно.

„Превръщат ни в затворници в собствените ни домове”, твърдят хората. По думите на Мария Николова отстоянието на строежа от нейния блок на ул. „Царевец” ще е 10 м.

Протест затваря "Дунав мост": Недоволството - срещу строеж на инсенератор в Румъния

По думите на районния кмет Тони Стойчева двата терен са частни. Единият е собственост на болницата, а другият – на частен инвеститор. Разрешението за отсичане на дървета в района пък било издадено в предишния кметски мандат – октомври месец 2023 г.

Лечебното заведение можело да издигне 5-етажна сграда, но сега намеренията са тя да е по-висока. От болницата твърдят, че освен корпус, ще бъде изграден многоетажен паркинг и парк. Първата копка ще е през май.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase