Според депутат от партията парите ще дойдат от сметката на допълнителното задължително пенсионно осигуряване

Предложихме всички пенсионери да получат 100 лева добавка към пенсията си за великденските празници. Това каза на брифинг в парламента депутатът от „Възраждане“ Георги Георгиев. 

„Предложението ни е във връзка с това, че от ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха предложение пенсионерите под линията на бедност да получат по 75 лева добавка“, обясни той. 

ГЕРБ и ДПС предлагат великденски добавки за някои пенсионери

„Ние от „Възраждане“ казваме: „Защо пенсионерите, които са под прага на бедността? Един пенсионер, който има пенсия от 528 лева, не заслужава ли да получи добавка? Това е с два лева повече от прага на бедността, но този пенсионер по-малко беден ли е от останалите?“. Затова внесохме такова предложение, за да коригираме тази дискриминация и несправедливост“, каза още Георгиев. 

350 000 работещи пенсионери с преизчислени пенсии от днес

Според него е много е важно да се уточни, че предложението на ГЕРБ и ДПС не е подкрепено финансово. „Ние казваме откъде ще бъдат средствата, с които ще се осигурят добавките за пенсионери както за Великден, така и за Коледа. От сметката на допълнителното задължително пенсионно осигуряване - от април месец до края на годината да се прехвърлят на сметката на Държавното обществено осигуряване. Така в сметката на ДОО ще постъпят допълнително над 1,5 милиарда лева, с които ще се подсигурят пари за добавки към пенсиите и ще остане 1 млрд., който ще покрие част от големия дефицит в държавното обществено осигуряване“, обясни депутатът. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase