Това включва и евентуалната роля на Асен Василев в тях

Народното събрание включи в програмата си проект на решение за създаване на временна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях. Предложението срещна незабавната подкрепа на ГЕРБ-СДС и ДПС.

Акцията на ДАНС в митниците доведе до отзвук и в парламента. С искане от страна на „Има такъв народ” да се създаде временна комисия, която да направи проверка. „Предлагам създаване на комисия за корупционни практики в Агенция „Митници” и евентуалната роля на Асен Василев в тях”, заяви Павела Митова, ИТН.

То бе гласувано със 129 гласа "за", 41 - "против" и четирима "въздържали се". В подкрепа на предложението гласуваха народните представители от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Има такъв народ" и един депутат от "БСП за България".

Седем задържани след акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция „Митници”

Против бяха народните представители от "Продължаваме Промяната - Демократична България". „Агенция „Митници” за последната седмица хвана 170 кг кокаин и 108 кг марихуана – само за една седмица. С тази комисия вие пазите наркобизнеса”, категорично заяви Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

Целият парламентарен ден премина в искане за комисии. Като извънредна точка беше вкарано желанието на ПП-ДБ за временна комисия, която да разследва къде е пътната карта за „Турски поток”, която се търси от години.

„Този проект защитава изцяло националните интереси на държавата, г-н Настимир Ананиев. Ще се радвам да доживея мига, когато вие от ПП-ДБ построите такъв инфраструктурен проект, който да носи стотици милиони приходи на България”, посочи Теменужка Петкова от ГЕРБ.

„Къде е оригиналът на пътната карта. Не ни вадете глупости, не се опитвайте да ни заблуждавате. Вие си ходите при Путин, разписвате си някакви неща и после било паметна бележка”, допълни Сабрутев.

От опозицията също подкрепиха създаването на временна комисия.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase