Според него Стоянов, и главния секретар на МВР се познават със задържаните за контрабанда, но министърът е по-близък с тях

Кой и защо е оказвал натиск на главния секретар на МВР Живко Коцев ще трябва да разберат институциите. Премиерът в оставка Николай Денков ще подаде сигнал до прокуратурата.

"След обсъждане и с неговите адвокати, той всъщност реши, че може да подаде този сигнал, писмен, до мен. Вече е подаден. Аз оттук нататък ще го задвижа към съответните институции", заяви той.

Министър-председателят коментира появилите се в публичното пространство снимки, показващи главния секретар на МВР и обвиняемия Стефан Димитров в обща компания. Той обясни, че Живко Коцев не е знаел, че някои от тях може да се занимават с контрабанда. 

Изтекоха снимки, на които Живко Коцев е със задържаните при акцията в Агенция "Митници"

"Аз говорих и с господин Коцев, и с господин Рашков. Това, което веднага ще кажа, за да разберете как стоят нещата е, че господин Калин Стоянов се познава с тези лица още повече отколкото господин Коцев. По-отрано, по-близки са така да се каже. Ако имаме притеснения, те моментално трябва да се прехвърлят и към Калин Стоянов", обясни премиерът.

Акция на ДАНС и Антикорупционната комисия, обискираха дома и офиса на шефа на Агенция "Митници"

По думите му Коцев му е споделил, че действително ги познава, но никога до него не е стигала информация, че могат да бъдат свързани с контрабанда. "ДАНС, която би трябвало да разследва тези случаи, и да дава информация на длъжностните лица, на мен не ми е подала информация, че има такива лица. За мен беше куриозно да се казва, че има проблем с този часовник, който е даден на г-н Коцев, при положение, че се дава на публично място. Доколкото разбрах от него е във връзка с личен празник. Това става пред други хора единият от които е г-жа Ангелкова", заяви той.

От своя страна лидерът на СДС Румен Христов нарече твърденията за оказван натиск върху главния секретар на МВР "предизборен сценарий" и предположи, че Живко Коцев ще бъде включен в листите на предстоящите избори.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase