От началото на януари трите деца на актьора водят война чрез медиите и съдилищата

Легендата на френското кино Ален Делон обяви чрез адвоката си, че няма да обжалва поставянето си под засилено попечителство - мярка, определена миналата седмица от съдия в Централна Франция, предаде АФП.

"Ален Делон има доверие на пълномощника, назначен от съда", обясни в прессъобщение Лоранс Бедоса, който представлява 88-годишния актьор.

Френски съд назначи попечител, който ще се грижи и за финансите на Ален Делон

Делон, който през 2019 г. получи инсулт и също така страда от лимфом, беше поставен под съдебна защита от януари. Тогава му беше назначен и пълномощник за медицинско наблюдение. Миналия четвъртък тази мярка беше трансформирана в "засилено попечителство", което означава, че актьорът вече не може да взема самостоятелно решения за управлението на имуществото и финансите си.

Франк Бертон, адвокатът на дъщерята на Делон - Анушка, определи това засилено попечителство като "тежка и дори прекомерна" мярка. Той допълни, че попечител на Ален Делон ще бъде "външното" лице, което вече е изпълнявало функциите на пълномощник.

Ален Делон през 60-те - ГАЛЕРИЯ

В експертно становище от януари беше посочено, че със сигурност актьорът има някои промени в разсъдъка, но не го е загубил, допълва адвокатът на Анушка Делон. Франк Бертон посочва, че клиентката му иска да получава медицинска информация за лечението на баща си, който в момента бил под грижите на общопрактикуващ лекар.

От началото на януари трите деца на Ален Делон водят война чрез медиите и съдилищата, като и тримата твърдят, че искат да защитят филмовата легенда, чието здраве се влошава.

Тъжната изповед на Ален Делон: Искам да умра, животът свърши

Синовете му - 59-годишният Антони и 29-годишният Ален-Фабиан, смятат, че актьорът е манипулиран от сестра им - 33-годишната Анушка, която криела от тях истината за здравословното му състояние и искала да го върне в Швейцария, за да избегне плащането на твърде големи данъци върху наследството.

Анушка от своя страна обвинява братята си, че застрашават живота на актьора. Дъщерята твърди, че иска да заведе баща им в Швейцария, за да продължи да се лекува там.

Анушка Делон съди двамата си братя за нарушаване на личното пространство след излъчването на разговор между нея и баща ѝ. Съдебният процес трябва да започне през април 2025 г.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Елена Христова, БТА