Неуспеха Венцислав Караджов приел като знак от съдбата

Край на извънредната ситуация с барикадиралия се бивш полицай в Пловдив. Венцислав Караджов, който вчера получи окончателна доживотна присъда за убийството на родителите си, се заключи в своя дом. Близо 12 часа полиция и жандармерия бяха обсадили района.

Вчера следобед бившият полицай, осъден за убийството на родителите си, получава обаждане. Разбира от адвоката си, че Върховният касационен съд е издал присъдата му - доживотен затвор.

„Каза, че животът му е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Тогава усетих, че нещо крои. Казах му да не прави ексцесии”, обясни адвокатът Зоя Тошкова.

Осъдeн на доживотен затвор полицай се барикадира в дома си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Полицаите вече пътуват към адреса му, за да го откарат в затвора. Но Караджов има други планове. „Каза, че има туба бензин и че ще се отбранява до последно”, разказа още защитничката.

Полицаи, жандармеристи и тежко въоръжени служители от специалния отряд за борба с тероризма блокират къщата и всички улици около нея. Полицейски кучета и дрон обикалят около дома на Караджов. Психолози преговарят с него да де предаде доброволно.

„Барикадира се в апартамента и заплашва, че ще има много пострадали, ако някой се опита да влезе. Водеха се преговори през цялата нощ, които преминаха през различни етапи, имаше няколко кризисни момента”, уточни директорът на ОДМВР-Пловдив Георги Чергов.

„Готов е да окаже съпротива и ако се въздейства върху него, реално може да има последици за много хора. Незабавно е сформиран щаб, взето е решение да започнат продължителни разговори – така и стана”, посочи вътрешният министър Калин Стоянов.


Десет часа по-късно Караджов е твърдо решен, че няма да влезе зад решетките. Но променя решението си: „След 4:30 ч. тази сутрин, когато се чухме последно, той е направил опит да се обеси, само че кабелът се е скъсал и известно време е лежал на пода, докато се свести. Това го е приел като знак от съдбата, че трябва да се предаде доброволно”, разказа Тошкова.

Барикадиралият се полицай в Пловдив се е предал доброволно

След като го извеждат от дома му, полицаите не намират нито оръжия, нито взривни вещества. След като беше разпитван от бившите си колеги в продължение на три часа, Караджов беше откаран в Пловдивския затвор, където ще излежи доживотната си присъда.

„Не може да се тупаме в гърдите, че сме демокрация и да осъдят някого без доказателства”, настоя адвокатът му. По пътя към затворя признатият от ВКС за убиец до последно е твърдял, че е невинен.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase