Бихме разговаряли с широк профил от формации, за да видим дали има разбиране по нашите политики, каза още той

ИТН има готова управленска програма с конкретни приоритети и срокове на изпълнение. Бихме разговаряли с широк профил от формации, за да видим дали има разбиране по нашите политики. Това каза в ефира на "Твоят ден" Станислав Балабанов, кандидат-депутат и водач на листите в 16 и 17 МИР от "Има такъв народ".

Балабанов: Формулата за излизане от политическата криза е експертно правителство

"Ние сме дясноориентирана формация, погледът ни е насочен към Европа. ДПС и ГЕРБ отговарят на профила на ориентацията ни, обаче има много "но". Обществото заслужава стабилна държава и работещ кабинет. Свободно си говорим за проблемите с избирателите и ги призоваваме да гласуват. Обединят ли се и излязат ли на 9 юни, картината може да се промени. Вярвам, че българските граждани са търпеливи, но не могат с лека ръка да забравят направеното в последната година и няма да го простят. От тях зависи как ще се събудим на 10 юни", коментира той.

Балабанов: Формулата за излизане от политическата криза е експертно правителство

По думите му ИТН не подкрепя кабинет с премиер Борисов, а по-скоро експертно правителство с фигури, максимално разграничени от ярките политически лица. "Стремим се към изключване към ярките политически формации, за да имаме стабилно правителство. Ще се опитаме да донесем разума в българския парламент. Ще бъда изумен, ако доскоро управляващите получат доверие", заяви Балабанов.

Сред приоритетите на ИТН са балансирана бюджетна политика, също и справяне с демографската криза чрез облекчаване на кредитите за първо жилище на млади семейства.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.