Събитието ще се проведе на 11 октомври в комплекс С.И.Л.А.

Дни преди официалната премиера в киносалоните в цяла България, филмът  „Гунди – Легенда за любовта“ ще бъде представен на живо в гр. Пловдив. Официалната гала премиера ще се проведе на 11 октомври в комплекс С.И.Л.А., в компанията на екипа на продукцията и целия актьорски състав. За да бъде още по-вълнуваща и споделена емоцията, всички нетърпеливи фенове ще имат възможност да присъстват на специалната прожекция, като закупят билети. Пропуските са вече в продажба в мрежата на тук и тук.  

Събитието се организира със съдействието на Община Пловдив и Фондация „Пловдив 2019“, които с гордост подкрепят премиерата и отбелязват това събитие в културния календар на града. С подкрепата си те осигуряват възможност българските продуценти да представят своите творби пред широка публика. Така демонстрират своя ангажимент към артистичното изразяване и осигуряване на възможности на български продуценти да представят своите творби пред широка публика.

„Гунди – Легенда за любовта“ проследява живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година. В основата на сценария са неразказани досега истории от личния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов – съпругата му Лита, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край. На екран ще оживеят и някои от легендарните мачове с участието на Гунди, благодарение на стотиците специални ефекти, използвани във филма.

Филмът на режисьора Димитър Димитров ще залее с емоции киносалоните в България от 18 октомври.

NOVA e медиен партньор на проекта.