Приказният Спектакъл на Бъдещето с GENESIS ORCHESTRA и страхотни млади солисти, носители на международни признания ще се състои в Зала 1 на НДК на 13-и декември

Повече за мащабния коледен спектакъл, разказват режисьорът и продуцент Деси Тенекеджиева и диригентът маестро Йордан Камджалов.

„Коледна приказка“ е спектакъл, който с Деси Тенекеджиева подготвяме от години. Това е една гала на таланта, на красотата, на визията и на концепцията. На всичко това, взето заедно“, споделя маестро Камджалов.

„Това е една „Коледна приказка“ на любовта. За нас любовта е водеща във всичко, което правим. В центъра поставяме младостта и бъдещето, изключителния талант на млади музиканти, с които работим. Те са като наши деца. За нас е чест и огромно удоволствие да сме с тях на сцена и да ги подкрепяме. Аз самата не пея. Защото не мога да застана като певица до Мария Славова, например, която е класическа дива или до Сара Чакърова или до Георги Димитров-Жожо“, пояснява Деси Тенекеджиева.

„Коледна приказка“ ще представи поезия, преплетена с музика, с шедьоври от цяла Европа и от целия свят. Хората си тръгват дълбоко трогнати от тези спектакли“, разказва маестро Камджалов.

„Имаме кино, балет, красиви визуални решения на спектакъла, невероятна сценография“, разкрива Деси Текенеджиева и си спомня деня на запознанството й с Йордан Камджалов. „Запознахме се на рожден ден, на 80-годишнината на Негово Величество цар Симеон. Това се случи преди 8 години. Тогава бяхме напълно убедени, че ще работим заедно. По време на една специална вечеря решихме, че първия спектакъл ще се казва „Любов“. Това, което наистина го отличава, е енергията и мощността на цялата визуализация и на цялата спектакловата част. Това е един фантастичен концерт, какъвто винаги маестро Камджалов прави. Когато публиката излезе от залата, се чувства като преродена“, пояснява Деси Тенекеджиева.

„Ние съчетаваме много изкуства, които сами по себе си, трогват дълбоко. Правим четворно докосване – през призмата на класическата музика, поезията, на киното, на танца. Опитваме се да се движим мащабно в зоната на изкуството“, разказва маестро Камджалов.

„По този начин въздействаме на публиката и когато тя излезе от залата не е сигурна от къде идва това духовно пречистване“, допълва Деси Тенекеджиева.

Мащабното събитие ще се състои на 13 декекмври в Зала 1 на НДК. Билетите вече са в продажба и може да се закупят онлайн в платформата на Eventim.bg.

Престоящи проекти на Деси Тенекеджиева и Йордан Камджалов

„Тази събота и неделя, на 28 и 29 септември в Пловдив предстои Мастър клас с холивудската звезда и продуцент Гари Стреч, с който работим в партньорство от няколко години. Другото, което наистина ме вълнува, е премиерата на филма Wheels of Heaven, чието българско заглавие ще бъде „Дяволски игри“ с участието на Мики Рурк. Ще излезе по кината от 7 февруари 2025 г. Ще бъда много щастлива да споделя и този момент със зрителите на NOVA”, споделя Деси Тенекеджиева.

Маестро Камджалов, от своя страна, ще отпразнува рождения си ден на 16 октомври в Зала „България“. След това на 3 ноември, в резонанс с Деня на будителите, отново в Зала „България“ ще се състои Гала концерт на лауреатите на фондация „Йордан Камджалов“.

NOVA е медиен партньор на събитието.