За илюзиониста Дарси Оук работата на магьосниците е да направят невъзможното и да излъжат публиката в очите

Гост в студиото на „Здравей, България“ е световно известният илюзионист Дарси Оук, който е част от магическото шоу C’est la Magie. Домакин на дългоочакваните грандиозни спектакли е НДК, а всички, които желаят да са потопят в света на магията, могат да го направят от 3 до 6 октомври. София ще бъде завладяна от таланта и магията на петимата най-успешни световни илюзионисти в момента. Това са Луис де Матос, Дарси Оук, Джеймс Мор, Енцо Уейн и Ю Хо-Джин.

Дарси Оук има вкус към преодоляване на екстремни изпитания и успява да се изтръгне от хватките на опасни ситуации, които са част от спектакъла. Той бе поканен да демонстрира уменията си на 90-ия юбилей на Кралица Елизабет II, а сред любопитните му фокуси е този, в който накара модела Хайди Клум да левитира на живо пред зрителите на "Америка търси талант".

„Шоуто е комбинация от пет топ илюзиониста и всички сме специалисти в различен жанр магия. Ще видите илюзии и магия от световна класа и то отблизо. Ще можете да наблюдавате широк спектър от умения. Обикновено отивате на шоу, в което гледате един магьосник, а в случая сме петима. Ще видите нещо, което сме усъвършенствали цял живот. Добавили сме още едно шоу в четвъртък, защото апетитът за магия е огромен“, разкрива какво е подготвил и с какво ще ускори пулса на българската публика Оук.

„Магията е изкуство наобратно, защото цял живот се упражняваш, за да скриеш умението си. Една певица се подготвя и излиза на сцената, за да покаже най-доброто от себе си, докато магьосникът се упражнява, за да скрие това, което прави. Изглежда лесно, но зад кулисите има много труд и репетиции. В наши дни почти няма нещо, което да не може да обясните. В Google намирате отговори за всичко. Нашата работа като магьосници е да направим невъзможното и да ви излъжем в очите. Искаме да ви покажем нещо, което не може да си обясните. Никой не твърди, че притежава свръх сили, но се упражняваме непрекъснато и сме посветили живота си на това“, разказва илюзионистът.

Дарси споделя, че е бил завладян от света на магията още когато е бил на 5 години. Видял е фокус и веднага е пожелал да се научи как да го направи и да създаде чувството у други хора. Става дума за прост фокус с тесте карти и то изпълнен от баща му. Почти месец се е мъчил да го разгадае.

„Съществува опасност при изпълнение на номерата и публиката винаги вижда ако някой се преструва. Затова за нас е важно опасните номера в действителност да са опасни. Магьосниците имат на своя страна елемента на изненадата. Публиката не знае какво точно ще се случи и затова успява и илюзията. Може и да импровизираш, но опасните каскади са наистина опасни. Ние живеем от реакцията на публиката. Живеем, за да създадем чувството на чудо“, коментира каскадите Дарси Оук.

„Един от принципите в шоуто е отвличане на вниманието, но когато се комбинира с останалите елементи от магията се получава красив момент в шоуто“, категоричен е магьосникът.

Според Дарси петимата илюзионисти са добри приятели, всеки знае номерата на останалите и се получава добра динамика между тях в шоуто. Светът на магията е малко общество и на фундаментално ниво всички разбират как се правят нещата и колко много труд се полага. Плюс е, че могат да работят заедно и да се вдъхновяват един друг.

„Магията минава през езиковата бариера и не е необходимо да говорите езика, за да усетите шоуто“, разкрива гостът в студиото на "Здравей, България".

NOVA e медиен партньор на магическите спектакли.

Редактор: Райна Аврамова