Кандидатът за депутат коментира ареста на Джейхан Ибрямов

"Партията е либерална, трябва да се борим за истината и справедливостта. Тези думи са загубили значение в нашето общество". Това каза Николай Цонев, кандидат за депутат от „Алианс за права и свободи“, в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS. "Тези, които говореха за промяна, се прегърнаха с ГЕРБ и се стигна до настоящото положение", посочи политикът.

„Делян Пеевски е основен опонент на „Алианс за права и свободи“. Цялата коалиция е обединена, за да постигне по-добър резултат от „Движение за права и свободи – Ново начало“, посочи още кандидат-депутатът. „Чувал съм, че рано или късно Ахмед Доган и Делян Пеевски ще подобрят отношенията си. Но след заявката, която направи Доган, не вярвам това да се случи. Аз не го допускам, но ако все пак се случи, ще заема негативна позиция“, каза още Цонев.

Адвокат за ареста на Ибрямов: Данните сочат незаконосъобразност, няма заварено престъпление

Политикът коментира и задържането на Джейхан Ибрямов. „Това, което всява съмнения, е, че този, който се е опитал да предлага подкупа, преди това е бил в ареста, освободен е от там и е инструктиран да се срещне с Джейхан". И допълни, че това е достатъчно, за да има съмнения за "нещо нагласено".

За възможните партньори в следващото Народно събрание Цонев каза: „Логично е да не правим коалиция с ГЕРБ и с „Движение за права и свободи – Ново начало“. Трябва да се водят разговори с всички. Трябва да има правителство“, категоричен е кандидат-депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Цветина Петрова