Хиляди зрители присъстват на бляскавата прожекция на филма, посветен на великия футболист

Тази вечер в зала “Арена София” е гала премиерата на филма „Гунди – легенда за любовта“. Лентата е посветена на великия и обичан футболист от миналото, Георги Аспарухов – Гунди и е режисирана от Димитър Димитров. Продуценти на мащабния проект са Иван Христов и Андрей Арнаудов. В главната роля на легендарния спортист влиза актьорът Павел Иванов, а Александра Свиленова се превъплъщава в образа на неговата любима Лита. За премиерата е опънат син килим, а там е Ивелина Кунчева, която ни среща с част от звездите на филма.

„Гунди е велик футболист, но преди всичко е гениален човек като дух, нрав и като морал. В онова време са го смятали за момчето – чудо. Човещината и искреността, която притежава са над футбола и професията. Надявам се с филма да се съберат поколенията “, споделя какво е научил за Гунди актьорът Димитър Маринов.

„Аз не очаквах да е толкова човечен, обичащ, ценящ семейството си, колегите си в спорта и толкова отдаден на цяла България. Той отхвърля предизвикателство да играе за чужд отбор в онези времена. Радвам се, че във филма ще видим тези позабравени ценности, които той е притежавал“, разказва актрисата Биляна Петринска.

Лентата за легендата Георги Аспарухов - Гунди тръгва по кината от 18 октомври 2024 г.

NOVA е медиен партньор на събитието.

Редактор: Райна Аврамова