Кандидат-депутатът поясни, че възможни коалиционни партньори са „Демократична България” и ГЕРБ

„Синя България” е дясната реформаторска алтернатива. Като общество сме загубили посоката и живеем в безвремие. Ясно идеологическо мнозинство може да зададе нова посока. Ако същите партии съставят кабинет, ще останем в омагьосан кръг. Това каза кандидат-депутатът от „Синя България” Петър Москов в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Москов: За да удариш корупцията, трябва да премахнеш механизма за финансирането ѝ

Според него всяко следващо управление трябва да бъде коалиционно. „Синя България” може да си партнира в дясно реформаторско мнозинство с всички партии, чиито избиратели очакват това от тях. Пример за това са „Демократична България” и ГЕРБ. „Продължаваме Промяната” са социалисти, те не го крият. Предприемчивите десни избиратели, които желаят алтернатива, са представлявани от нас. Единствените моменти, в които обществото е поемало въздух и сме се движили с големи крачки напред, е когато ДПС е било в опозиция. Тази партия е компютърът на политическата корупция", коментира той.

Сред приоритетите на „Синя България” са отпадането на над 40 ограничения, които държавата е наложила за малкия и среден бизнес. „По закона за ДДС можем да бъдем глобени и затворени по два члена, което дава поле за произвол на чиновниците. Това, че искаме да отворим малък бизнес, което зависи от разрешение на административен служител, е краят на свободната предприемаческа инициатива. Уведомителен режим срещу ясни критерии може да го замени. Битката с политическата корупция също е наш приоритет", посочи Москов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Калина Петкова