Двата инцидента станаха един след друг на магистрала "Тракия"

Тир на косъм да предизвика огромна трагедия на автомагистрала "Тракия". Камионът катастрофира на метър от бензиностанция. Минути по-късно на същото място други два камиона смазаха джип. Един човек загина. Инцидентът стана на 73-ия км на магистралата.

Около 11.00 часа тир, пътуващ за Пазарджик, внезапно излиза от магистралата. Минава през цялата предпазна мантинела на близката бензиностанция и се забива в метално ограждение. Камионът спира на метър от витрината на търговския обект.

Според полицията шофьорът на камиона е заспал, той обаче отрича това. Обяснението му е, че тирът „ е занесъл”. Отрича и да му е прилошало.

По време на инцидента в бензиностанцията е имало над 30 клиенти. Камионът едва не прегазил група работници, които косели тревата по магистралата.

Полицията се опита да ограничи движението. В колоната обаче става тежка катастрофа. Два тира затискат джип и буквално го правят на хармоника. При верижния удар вторият камион изхвърча от магистралата.

В джипа пътували двама мъже. Шофьорът се отърва с леки наранявания, но спътникът му – мъж на около 70 години – почина на място.

Заради двете катастрофи на магистрала „Тракия” в посока Бургас се образува километрична колона от автомобили.

Репортер: Благой Бекриев