Сериалът стартира с двоен епизод тази вечер от 20.00 ч. по Нова ТВ

За първи път в българския ефир телевизионна продукция ще направи своята премиера на един дъх – без прекъсване за реклама. Поводът е стартът на най-успешната съвременна британска драма тази вечер по Нова ТВ – „Имението Даунтън”. Така първата среща на зрителите със света на аристократичната фамилия Кроули ще бъде като истинско кино изживяване – без рекламни паузи.

Този прецедент в родния ефир се случва благодарение на Diners Club International от Fibank. По този начин рекордьорът на Гинес - „Имението Даунтън”, ще дебютира в ефира на Нова ТВ и като истински новатор.

Междувременно списъкът с признания и отличия за сериала продължава да расте. Наскоро носителят на два „Златни глобуса” и девет награди „ЕМИ” се сдоби с още три номинации – номинация за най-добра телевизионна драма на 71-те награди Златен глобус, церемонията по връчването на които ще се проведе през януари 2014 година, и още две номинации на 20-те награди на Гилдията на актьорите в САЩ. Тук отличените са двукратната носителка на Оскар Маги Смит с номинация за най-добра женска роля в драматичен сериал за ролята й на Вайълет Кроули, както и целият актьорски състав, номиниран в категорията най-добър актьорски състав отново в драматичен сериал.

Премиера на „Имението Даунтън” – 17 декември, двоен епизод от 20.00 ч. по Нова ТВ.