Лекарите Хасан Адемов и Мирослав Ненков и юристите Даниел Вълчев и Огнян Герджиков спечелиха общо 20 000 лева

В  третия епизод на „Сезона на професионалистите” в играта „Стани богат” лекарите Хасан Адемов и Мирослав Ненков и юристите Даниел Вълчев и Огнян Герджиков доказаха, че са професионалисти не само в своите области, но и вещи играчи.  Двете двойки спечелиха общо 20 000 лева за най-новата благотворителна и социално-отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – Game Changers.

Богата обща култура, желязна логика, добро настроение и правилно разпределение на жокерите, съчетани с премерен риск бяха оръжията на играчите срещу трудните въпроси. Публиката помогна на двете двойки в ключови моменти на играта. Макар че като юристи „повечето наемни убийци ги познаваме”, както отбеляза Даниела Вълчев, той и партньорът му Огнян Герджиков, се затрудниха да отговорят на въпроса за 5 000 лева „Бащата на кой актьор е бил професионален наемен убиец?”. Двамата обаче се довериха на публиката и посочиха правилния отговор – „Уди Харелсън”.  Бариерата от  10 000 лева беше премината безпроблемно благодарение на осведомеността на Огнян Герджиков, който веднага посочи спортната гимнастика  като спорта, в който незрящата Лола Уолтърс  изумява света. Следващият въпрос за 15 000 лева, свързан с историческите писания на Херодот се оказа препъни камък за двамата хуманитаристи и те решиха да се откажат.

Хасан Адемов и Мирослав Ненков пък се затрудниха на въпроса за 2 500 лева кого са искали да депортират американците с петиция в началото на 2014 година. От предложените имена на Луис Армстронг, Ники Минаж, Джъстин Бийбър и Саша Барон Коен, двамата се колебаеха между циничния  британски комик и  тийнейджърския идол. Накрая избраха Бийбър, изхождайки от факта, че е канадец и живее в САЩ.  След това двамата безпроблемно стигнаха до въпроса за 15 000 лева  – „Какво има на масата пред Юда на стенописа на Леонардо Да Винчи Тайната вечеря?”. Тук двамата лекари решиха да се откажат, за да запазят чека за 10 000 лева. Извън играта обаче те дадоха правилен отговор – „разсипана солница”.

Освен с добрата им игра, зрителите ще запомнят участието на двете двойки с любопитните подробности, които споделиха за личната си история, както и мнението им по някои наболели обществени въпроси.

Ако сте пропуснали да чуете какво е мнението на  Хасан Адемов и Мирослав Ненков за застрояването на Странджа или какво мислят юристите Даниел Вълчев и Огнян Герджиков ранобудните студенти, гледайте епизода в NovaPlay.

А кои ще се следващите играчи в „Стани богат”, ще разберете навръх националния празник  3 март от 20.00 ч. по Нова.