Темата в „Часът на Милен Цветков” от 16.20 ч. по Нова

Темата на „Часът на Милен Цветков” във вторник е белязана от актуалните събития и се концентрира върху сложните взаимоотношения между съдебната и изпълнителната власт. Поводът са две дела срещу политически фигури. Първо – трябваше  да започне делото срещу Сергей Станишев за загубените доклади от ДАНС, което обаче не стана. Прокуратурата пък  поднови разследването срещу Цветан Цветанов за четенето на подслушани разговори на лекари от болницата в Горна Оряховица от трибуната на Народното събрание. Какво означава това за българската правосъдна система и политически живот? Очаквайте разговор по темата  в студиото.

Арестуваха кмета на Тетевен и тримата му заместници. В рубриката „Гласовете ви чувам” предаването ще осъществи пряко включване от града с кметове на съседни села в подкрепа на градоначалника Милен Милев.

В рубриката „Къде са те сега” ще разберете как живее днес Стефан Стойчев, който спаси пътници от горящия автобус на автомагистрала „Тракия”. Очаквайте разговор с него и съпругата му.

Не пропускайте „Часът на Милен Цветков” от 16.20 до 17.30 ч. по Нова.