Не пропускайте големия финал на X Factor на 9 февруари, понеделник, от 20.00 ч. по Нова

Броени дни преди големия финал на X Factor на 9 февруари тримата финалисти обръщат поглед назад и правят равносметка за приключението, наречено X Factor – кои бяха най-интересните им преживявания, най-трудните моменти и готови ли са да станат новия X Factor на България.

Днес на тези въпроси отговаря Михаела. Пред novatv.bg младата певица разказва какво е да срещнеш любовта на сецната на X Factor, върху кои от своите качества набляга във формата и какви ще са първите ѝ стъпки след финала.

Михаела, ти определено извървя дълъг път, за да стигнеш до тук. Изчака цяла година, за да се появиш в шоуто и да стигнеш до финала. Какво ти даде цялото това време?

За цялото това време научих, че за да успее човек, трябва много борбеност, кураж, увереност и постоянство.  Определено придобих тези качества благодарение на сцената на X Factor. От едната страна са менторите ни, вокалните педагози и музикалният продуцент на шоуто Дони, които ни учат да се концентрираме все повече във всяко следващо изпълнение, както и да не се предаваме. От другата страна е ежедневната ни работа със стриктния екип на шоуто, който ни показва колко важно е човек да бъде отговорен към времето и ангажиментите си.

Когато самият Джеймс Артър изрази възхищението си към теб, беше ли уверена, че ще стигнеш до финал?

Честно казано, бях много притеснена, когато разбрах, че ще трябва да пея пред Джеймс Артър. Не знаех как ще реагира, а след като ме хареса, дори не съм мислела дали ще продължа в X Factor. Когато получиш оценка от един от любимите ти изпълнители и имаш възможността да се срещнеш лично с него, удовлетворението е невероятно. 

Кое свое качество разви по време на шоуто?

Танците, сценичното поведение и като цяло присъствието ми на сцената. В един момент се разчупих и по някакъв начин израснах.

Има ли недостатък, който успя да преодолееш или пък, върху който работиш в момента?

Върху самочувствието си – като цяло не съм човек, който някога е бил с високо самочувствие. Не съм и вярвала много в себе си. Чак сега започнах да вярвам в това, което мога. Все още съм си прекалено скромна.

Казвала си, че не си плакала за момчета. Какво може да те разплаче?

Мразя да ме карат да се чувствам виновна. Това е все едно да искаш да изкрещиш, а да не можеш. Разстройват ме ситуации, в които не си виновен, опитваш се да убедиш другия човек, а той не желае да те чуе.

Вярвала ли си, че точно на сцената на X Factor ще срещнеш любовта?

Това е нещото, което най-малко съм очаквала! Не бях забелязвала Кобаков до третия концерт, когато темата беше Хелоуин. Започнахме да се шегуваме, защото и двамата бяхме с червени лещи. Дори тогава не съм си мислела, че ще излезе нещо. Взривоопасна комбинация! (смее се)

Какво ти казва Иван преди всеки концерт? Как те окуражава?

Иван има малко особено чувство за хумор. Понякога го питам „Как ми е косата?“, а той отвръща „Като гнездо си!“. В момента преди да изляза на сцената обаче, ме прегръща и ми казва „Хайде, излез. Покажи какво можеш. Нали знаеш, ти си…“ – за него, разбира се, съм най-добрата.

Ако Михаела беше песен как щеше да звучи тя?

Ако имам песен, първата ми ще се казва „Аз съм песен“. Даже имам композирана от мен песен и написан текст, който носи такова заглавие. В песента се пее: „Аз съм ритъм , ти си текст, заедно ще бъдем песен. Не, не гледай притеснен! Няма да е лесно  с мен!“

В кое твое изпълнение на сцената на X Factor се чувстваш най-уверена и в кое най-неуверена?

От четвъртия концерт нататък се чувствам уверена във всичките си изпълнения. Когато изпях „Без теб“ на Сантра и Любо Киров, нещо се отключи в мен. Ако до тогава преди всяко излизане си казвах „Боже, колко ме е страх!”, от тогава си казвам „Давай да излизам! Нямам търпение да изляза и да пея!“

Чувстваш ли се готова да станеш новият X Factor?

Да, чувствам се.

Кое ще бъде първото нещо, което ще направиш, след като свърши шоуто?

Ще започна да работя и да се занимавам с музика. Не искам да правя паузи. Надявам се да направя песен, след това участия и малко след това друго парче. Не искам да съм в застой! Надявам се нещата да ми се случват бързо, защото иначе можеш много лесно да бъдеш забравен от хората!