Тази вечер от 21.00 ч. по Нова не пропускайте една гениална премиера - „Скорпион” от създателите на „Бързи и яростни” и „Хавай-5-0”

Хитовият премиерен сериал „Скорпион” завладява ефира тази вечер от 21.00 ч. по Нова. Зрителите могат да следят всяка делнична вечер една от най-успешните екшън поредици за миналата година в САЩ, която разказва за група млади гении, чиито умения далеч не могат да се сравняват с тези на обикновените хора. 

Сериалът, който е дело на създателите на „Бързи и яростни” и „Хавай 5-0”, е вдъхновен от истинската история на ирландеца Уолтър О’Брайън, който има един от най-високия коефициент на интелигентност в света. На 13 години той се явява на IQ тест и събира 197 точки, които надхвърлят резултата на Айнщайн. През същата година компютърният гений успява да хакне компютърната система на НАСА. По-късно е посрещнат от САЩ с виза EB 1-1 за „изключителни способности”, каквато е била предоставена и на Айнщайн. Брилянтният му ум и технологични умения помагат в определянето на заподозрените за бомбения атентат по време на Бостънския маратон. 

В „Скорпион” ролята на гениалния О’Брайън е поверена на Илайъс Гейбъл, който участва в „Игра на тронове” и „Интерстелар”. В премиерния епизод тази вечер режисьорът на „Бързи и яростни” Джъстин Лин представя екипа на О’Брайън, носещ името „Скорпион”. В сериала ексцентричният гений събира екип от брилянтни умове, последна линия в защитата срещу високотехнологични заплахи за глобалната сигурност. Бъг в компютърната система на летище Лос Анджелис, заплашващ приземяването на десетки самолети, е първата правителствена задача за „Скорпион”.

Как ще се справят гениалните чудаци? Не пропускайте първия епизод на сериала „Скорпион” тази вечер от 21.00 ч. след премиерата на петия сезон на кулинарното шоу „Черешката на тортата”.