„Господари на ефира” ще отличат победителите следващата седмица

По традиция шоуто „Господари на ефира” ще отличи най-заслужилите носители на статуетките „Златен скункс” и „Бяла лястовица“ за 2015 година. Победителите бяха избрани от зрителите в едномесечно онлайн гласуване на сайта на предаването gospodari.com.

Скунксът на годината отиде при бившия управител на БНБ Иван Искров, който заслужи 35% от вота на публиката. На второ място е министър Десислава Танева с 16% от гласовете, а бронзов медал и трето място получава фолк певицата Гергана с 14%. По-назад в класацията останаха шефката на ЦИК Ивилина Алексиева (13%), бизнесменът Кирил Домусчиев (10%), футболистът  Георги Иванов – Гонзо (5%), треньорът по спортна гимнастика Нешка Робева (4%) и футболният селекционер Стойчо Младенов (3%).

С 49% от гласовете на публиката победител в гласуването най-достоен носител на „Бяла лястовица“ за 2015 година стана операторът Григор Кумитски - човекът, дал живота си, за да спаси дете от удавяне. Престижното второ място зае изключителната актриса, живият символ на българското кино и театър Стоянка Мутафова с 24% от гласовете и 100% от народната любов. Третото място е за началника на пожарната в Ихтиман Любомир Баров, спасил два човешки живота, който получи 17% от вота. На четвърто място е големия дарител за българското образование професор Минко Балкански, за когото са гласували 10% от зрителите. 

Следващата седмица в „Господари на ефира” по Нова зрителите ще видят как победителите получиха почетни грамоти и специално изработени за тях творби от карикатуриста Чавдар Николов. Наградите за Григор Кумитски ще получат неговата съпруга и синът му.