Гледайте първа част на разследването тази вечер от 23.00 ч. по Нова

„Господари на ефира“ тази вечер по Нова ще представят първата част от новото си разследване, което разкрива пореден проблем в българската образователна система. Екипът на предаването е сигнализиран за корупционни практики и нередности при приема на ученици в столичното 145 ОУ „Симеон Радев“.

Ръководството организира конкурс за прием на деца за предучилищна подготовка, които впоследствие директно започват да учат в първи клас на същото училище. Оказва се, обаче, че пренебрежително малко от най-добре представилите се деца са приети. За сметка на това пък са класирани деца, които даже не са се явили на конкурса.

В предаването тази вечер ще разберете още скандални подробности по случая от членове на управителния съвет на родителското сдружение, разполагащи с документация, която според тях уличава директорката на училището Антоанета Михайлова в нередностите около приема. „Господари на ефира“ са сезирали МОН, от където обещават, че още днес ще започне проверка по случая. Развитието на историята ще може да бъде проследена през следващата седмица в предаването, а тази вечер не пропускайте първата част в „Господари на ефира” по Нова. 

В предаването ще видите и продължението на разследването на фалшивите болнични за подсъдими, както и новите приключения на facebойко. Геро и Малин няма да пропуснат да представят и новото издание на „ИзСпортен свят“, където специално място е отделено на полуиналния мач за Купата на България между ЦСКА и Берое.

Гледайте „Господари на ефира“ тази вечер, веднага след епизода на „София - Ден и Нощ", от 23.00 ч. по Нова