Мачовете от шампионата, които ще се играят от утре в Русия, ще бъдат предавани на живо в кефира на Diema Sport, Diema Sport 2 и Nova Sport, като и в GongPlay, в HD качество

Нова Броудкастинг Груп отново ще зарадва любителите на хокея на лед в България с най-вълнуващото от Световното първенство по хокей на лед за мъже, което ще се проведе в Русия от 6 до 22 май. Двубоите ще бъдат предавани на живо в каналите на медийната група – Diema Sport, Diema Sport 2 и Nova Sport, като и онлайн платформата Gong Play, в HD качество.

Мачовете от шампионата ще се играят от утре в Москва и Санкт Петербург, като отборите са разделени в две групи по осем отбора и ще спорят всеки срещу всеки, в първата фаза на надпреварата. Най-добрите четири от всяка от тях ще се класират за четвъртфиналите, а след това следват полуфинали и финал. 

Тимът на Канада ще защитава титлата си от първенството в Чехия миналата година. Там канадците сразиха Русия с 6:1 на финала и сега руснаците повече от всичко ще искат да вземат реванш пред собствена публика. Тези два отбора са в различни предварителни групи. Домакините са в група „А” заедно с колосите Швеция и Чехия, както и Швейцария, Латвия, Норвегия, Дания и Казахстан. Световните шампиони са водачи в група „Б”, където са още силните тимове на Финландия, САЩ и Словакия и отборите на Беларус, Франция, Германия и Унгария.

Нова Броудкастинг Груп продължава традицията да показва големи форуми в този красив спорт. Diema излъчи мачове от Световното първенство през 2008 г., а Nova Sport – през 2010 г. Сега Diema Sport, Diema Sport 2 и Nova Sport ще си поделят 10-те двубоя, за които медийната група придоби правата, както за телевизионно излъчване, така и за излъчване в интернет – на платформата Gong Play в HD качество.

Ето програмата на мачовете, които каналите на Нова Броудкастинг Груп ще излъчат на живо:

Петък, 6 май            16:15    САЩ – Канада                   Diema Sport 
Петък, 6 май            20:15    Чехия – Русия                   Diema Sport
Понеделник, 9 май        20:15    Швеция – Чехия          Diema Sport  
Вторник, 17 май        20:15    Канада – Финландия      Diema Sport 2
Четвъртък, 19 май        16:15    Четвъртфинал 1          Diema Sport
Четвъртък, 19 май        20:15    Четвъртфинал 3          Diema Sport 
Четвъртък, 19 май        16:15    Четвъртфинал 4          Diema Sport 2
Събота, 21 май        16:15    Полуфинал 1                     Diema Sport 2
Събота, 21 май        20:15    Полуфинал 2                     Nova Sport
Неделя, 22 май        20:45    Финал                                Diema Sport

Снимка източник: Gulliver/Getty Images