Българският боксьор доминираше срещу британеца в мача в Хамбург, който феновете на бокса проследиха на живо в ефира на Diema Sport

Българският боксьор Кубрат Пулев победи британеца Дерек Чисора с 2:1 съдийски гласа в двубоя за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF. Кобрата доминираше срещу британеца в мача в Хамбург, който феновете на бокса проследиха на живо в ефира на Diema Sport, в Gong.bg и в онлайн платформата Gong Play.

Професионалният ни боксьор демонстрира по-добра кондиция и остана свеж до края на срещата, а Чисора не издържа на темпото на Пулев. На няколко пъти реферите предупредиха британеца за поведението му на ринга. 

Кубрат Пулев благодари емоционално на всички българи, които го подкрепяха в мача. Минути след победата Кобрата се обърна чрез ефира на Нова към сънародниците си и каза „Обичам ви” 

В хода на двубоя Кубрат Пулев пласира няколко отлични удара и така постепенно наложи преимуществото си, без да губи контрол върху срещата.

Първият съдия даде 116:112 удара в полза на Кубрат, вторият обаче отсъди в полза на Дерек Чисора – 115:113, но решението на третия рефер също бе в полза на Кобрата – 118:110 удара и така победата на Пулев бе подпечатана. В Gong.bg вижте как се разви мачът рунд по рунд. 

Успехът на Кубрат Пулев срещу Чисора означава и шанс да стане официален претендент за титлата на Международната боксова федерация. Най-вероятно ще му предстои мач с победителя от мача Джоузеф Паркър - Карлос Такам.