NOVA затвърждава позицията си на предпочитана медия и през втората част на есенния сезон 2 в 1

След категоричния успех на NOVA в първата част на иновативния есенен сезон 2 в 1 медията затвърди лидерската си позиция и със старта на втората част на сезона. През изминалата седмица в ефира на NOVA успешно и с преднина стартираха три предавания: "Bake Off: най-сладкото състезание", "Мис Пепеляшка" и "Аз обичам България". С това  медията не само се доказва като абсолютен и предпочитан избор, но и продължава тенденцията да предлага разнообразно, качествено и иновативно съдържание на зрителите. 

Най-родолюбивото предаване "Аз обичам България" се завърна на екрана с изключителен успех. В петък вечер то бе  категоричният избор на активното население 18-49 години, като е предпочетено от 33.8 % от зрителите, което е с 51% повече от втората по гледаемост телевизия bTV по същото време и постига над 11 пункта по-голям аудиторен дял. Още по-убедителни резултати предаването постигна сред най-трудно достъпната по-млада аудитория 18-34 години, където преднината пред втората по гледаемост телевизия bTV е 89%, а делът на тази аудиторна група е над 17 пункта по-голям. Над 16 пункта пък беше преднината на NOVA сред активното градско население, което възлиза на 74% повече зрители пред екраните за времевия интервал на петъчното шоу, в сравнение с втората по гледаемост телевизия bTV. 


 
Дългоочакваният старт на четвъртия сезон на "Аз обичам България" бе една от най-комуникираните теми и в социалните мрежи и платформите на Нова Броудкастинг Груп.
В периода на големите стартове 14 - 18 ноември, част от втория етап на есенния сезон 2 в 1, NOVA отново затвърждава преднината си пред втората по гледаемост телевизия bTV, като в най-гледаното време 20.00 – 21.59 е предпочитана от 29.2% от активното население 18-49 години. С над 40% NOVA води и сред активното градско население 18-49 години и най-труднодостъпната млада аудитория 18-34 години.

Пред какви сладки предизвикателства ще се изправят участниците в "Bake Off: най-сладкото състезание" този вторник и сряда от 20.00 ч., вълнуваща ли ще бъде размяната на ролите в "Мис Пепеляшка" в четвъртък вечер от 20.00 ч. и с какви игри, вдъхновени от историята и традициите, ще изненада в петък от 20.00 ч. новият епизод на "Аз обичам България", зрителите на NOVA ще разберат съвсем скоро.