Специалните издания на “Здравей, България”, “Събуди се” и “Комбина” обръщат погледа на зрителите към значимите събития в “Равносметката” на изминалата година

В навечерието на най-светлите празници екипът на информационните предавания на NOVA е подготвил за зрителите интригуващи истории, срещи с едни от най-значимите и емблематични лица в България, както и равносметката от отминаващата 2016 година.

Поредица от разговори с именити българи очаквайте в "Здравей, България" по NOVA между Коледа и Нова година. "Говорят големите" - Теди Москов, Мая Новоселска, Антон Дончев, Райна Кабаиванска, Камен Донев, Ивайло Христов и още значими българи могат да очакват зрителите на NOVA от понеделник, 26 декември, до началото на новата 2017 г. Очаквайте интервютата на Ани Цолова, Ники Дойнов, Ани Салич, Виктор Николаев, Даниела Тренчева и Христо Калоферов от 26 декември по NOVA.

По традиция последното за годината издание на “Събуди се“ връща дните от календара назад. На 31 декември водещите Мира Иванова и Деян Веселинов, заедно с репортерите на NOVA, ще ни припомнят събитията, които белязаха 2016-а и промениха живота ни. От бежанската криза до трагедията в Хитрино, от Доналд Тръмп до Румен Радев, от успехите на “Златните момичета” до българските медали в Рио - равносметката на една, и трудна, и добра година ще бъде със специалното участие на Стефан Шарлопов, Ани Владимирова, Евтим Милошев, Емил Кошлуков, Владо Береану и Самуил Петканов. Равносметката “2016” в “Събуди се” на 31 декември от 7.55 до 11 ч. само по NOVA.

Годината през погледа на две успели жени - Илияна Раева и Лиляна Павлова, такива, каквито не сте ги виждали - две майки в студиото на “Събуди се“ в Коледното издание на предаването на 25 декември. И още:  проф.Камбуров от най-успешния медицински сериал в България “Откраднат живот“ се среща с истинския проф.Камбуров - ортопед-травматолог от Варна. Сутринта на Бъдни вечер бъдете в компанията на любимо българско семейство – Тони Димитрова и дъщеря й Магдалена в разговор с Ива Софиянска-Божкова. За смисъла на Коледа - Ани Салич в лично интервю пред Мариян Станков – Мон Дьо. На връх празника очаквайте и най-добрата българска спортистка за 2016-та Мирела Демирева, както и новия ансамбъл по художествена гимнастика. И още: могат ли лицата на Прогнозата за времето по NOVA Никол, Деси и Гери да готвят коледна пуйка? Гледайте в “Събуди се“.

За празниците “Комбина” е подготвила вълнуващи срещи с любими лица и завладяващи истории. На Коледа, 25 декември,от 17.00 ч. зрителите ще видят новия любимец Ненчо Балабанов, вечния Васил Найденов пред Лора Крумова, баща и син Левчеви - “Мъдри думи в тежки времена". А в най-доброто от Комбина вижте сестрата на Христо Стоичков – Петя в първото си телевизионно интервю и Миролюба Бенатова представя: “Да четеш на инат“.

Новогодишното издание на предаването на 31 декември  от 17.00 ч. ще улови подготовката за празника и Васильовден с двама от най-разпознаваемите именици у нас: Васил Василев - Зуека и Васил Боянов – Азис. Избрано от Комбина този път ще отведе зрителите “На сватба в Рибново”, ще ги въведе в “Домашната лаборатория на Йоан Къртицата”, ще ги срещне с дъщерята на Илия Павлов – Паола, в единственото и до сега телевизионно интервю, а Миролюба Бенатова представя: “Бащата на Джон Терориста“.

Не пропускайте празничните издания на публицистичните предавания на NOVA.