Водещата на “На кафе” разказа за предизвикателствата на журналистическата професия при гостуването си в “Комбина”

“Когато човек има трибуна и е известен, трябва да инвестира в това да помага на другите, да направи възможно да се случат неща, които друг не би могъл да направи”, заяви Гала в “Комбина”.

Водещата на “На кафе” разказа пред Лора Крумова за житейските уроци, които е научила от телевизията. Гала е едно от емблематичните лица в българския ефир и е правила почти всичко в ефир – от интервюта с политици, през лични разговори с вдъхновяващи личности до това да провокира себе си като вари ракия, дои крава или да играе ръгби. Описват я като деликатен човек, но за нея няма теми табу.

“Успяваме да помогнем на хора, което мисля, че е много важно. Правили сме много добри неща благодарение на зрителите ни. Това е силата да можеш да призовеш хората да помогнат. Помагали сме на много възрастни хора и на майки с деца. Правили сме и по-сериозни кампании, в които сме помагали. Екипът на предаването е помагал лично със средства на едно помощно училище в Лом”. Това разказа Гала за някои от най-запомнящите се моменти в предаването и сподели, че възможността да помагаш е основната ценност в журналистическата професия. Тя разкри, че е най-съпричастна към каузи свързани с деца като кампанията “Моето мечтано бебе”, която помогна на двойки с репродуктивни проблеми да се сдобият с желаните си рожби.

“Годината в “На кафе” е такава, каквато я планира екипът на предаването. Ние обичаме и харесваме това, което правим. Опитваме се да извадим гостите си от медийната рамка и да покажем какви са в живота със семейството и близките си”, разказа водещата по повод плановете на екипа на предаването за новата 2017 година.

“Един от гостите ми, който ме беше впечатлил изключително много, е покойният Йосиф Петров. Спомням си с каква жажда говореше за живота. Личността, която винаги съм искала да интервюирам, но за съжаления няма да мога, е покойният Валери Петров”, разкри Гала.

Какво още разкажа водещата на “На кафе” за телевизията и живота си извън екрана, гледайте във видеото от “Комбина”.