Гледайте новия епизод тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от туристическото предаване “Без багаж“ ще покажат на зрителите как се произвеждат прочутите зехтини и  вина на Андалусия неделя от 13.00 ч. по DIEMA. Тези производства имат хилядолетна история в испанската област. Испания е най-големият производител на зехтин в света. Финикийските търговците донасят първите маслини в Андалусия и оттук те се разпространяват по-нататък в другите испански региони.

Снимки от епизода на “Без багаж“ може да видите ТУК

В Андалусия се произвежда зехтин от безброй различни видове, които осезаемо са различни един от друг на вкус. Има андалуски зехтин с билки, ябълки и бадеми. Съответно те имат пикантен, сладък, плодов и приятно горчив вкус. Често различни видове зехтин се смесват, създавайки нов, но във всеки случай, всички андалуски маслинови масла, се отличават с първокласно качество. Няма две еднакви маслинови масла.

Андалусия е прочута и със своите вина. Бодегас Ла Аурора е винарна в сърцето на региона Монтия-Морилес, основана от малка група винари. Родена от мечтата на шепа земеделски производители, които през 1964г. си поставят за цел да произвеждат качествени вина, днес Бодега Ла Аурора се е превърнала в една от най-големите кооперации на Андалусия.

Не пропускайте новия епизод на “Без багаж“ тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на туристическото предаване можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.