С ново интерактивно студио и визуални решения NOVA продължава да предлага на зрителите актуалните събития и теми през погледа на най-опитните журналисти

Новините на NOVA, сутрешните блокове "Здравей, България" и "Събуди се", както и "Часът на Милен Цветков" влизат в ново интегрирано студио в 7 вечерта на 7.07.2017 г., с централната емисия новини. Съвременен дизайн, модерни технологии и атрактивни визуални решения – това е новият дом на Новините на NOVA и актуалните предавания.

Дизайнът и функционалностите на новото студио са уникални за българския пазар и затвърждават водещата позиция на NOVA в новините и публицистиката. 14 мултимедийни видео екрана с обща площ около 80 кв.м., тъч възможности, 42 часа жив ефир седмично и централизирана система за управление на съдържанието ще допринесат за още по-качествената визия и позитивно усещане на зрителите при срещата им с новините и темите на деня.

От 24 юни, в периода на изграждане на новото студиото, предаванията временно ще се излъчват от различни локации. Новините на NOVA и "Здравей, България" ще отразяват най-актуалното от специално оборудвано временно студио, а "Събуди се" ще се излъчва на живо от студио на открито в центъра на София. "Часът на Милен Цветков" излиза в 3-седмичен отпуск, като в същия часови слот зрителите ще имат възможността да гледат хитова криминална поредица.

Лятната късна емисия на Новините на NOVA и тази година стартира с абсолютен успех. Тя е поредното доказателство, че благодарение на иновативния си подход, инвестициите в нововъведения и едни от най-добрите професионалисти в екипа си, най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания в България е категоричният лидер на българския пазар. Лятното издание на късните новини на NOVA е най-гледаната емисия новини в телевизионния ефир от старта си до момента (за периода 30 май - 22 юни 2017) сред активното население 18-49 години и дори е увеличила своите зрители спрямо средния резултат на лятното издание през 2016 година, според данните на независимата пипълметрична агенция Нилсен Адмосфер България.