Елена Петрова и Кирил Ефремов са водещи на осмото издание на благотворителната вечер, организирана от фондация "За Нашите Деца"

На 23 октомври фондация "За Нашите Деца" ще проведе най-голямото си благотворително събитие за годината  – "Вечер на добродетелите 2017". Вече 8 години то събира представители на държавната и местни власти, на социално – отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, общественици, които знаят, че инвестирането в развитието на децата още от раждането, е основа за постигането на развито и цивилизовано общество в България.

Тази година Вечер на добродетелите 2017 е посветена на развитието, а не на оцеляването и базовите нужди на децата. Каузата на тазгодишното издание е играта, защото след любовта и сигурността, тя е най-добрият стимул за развитието на едно дете. Играта е ключовият начин, чрез който децата в ранна възраст /0-7 години/ опознават света и учат. Тя не е привилегия. Тя трябва да бъде част от детството на всяко дете, за да му покаже света, да развива неговите способности и да му дава възможност за силна връзка с най-близките за него хора. 

С набраните средства фондация "За Нашите Деца" ще реализира програмата "Аз играя и мечтая", с която ще насърчи развитието на 720 деца, живеещи в институции или в рискова семейна среда, и ще укрепи връзката с възрастните, които се грижат за тях.

Дипломатически партньор на осмото издание на Вечер на добродетелите 2017 в Н.Пр. Ставрос Августидис, извънреден и пълномощен посланик на Република Кипър в България, и посланик на визията, мисията и ценностите на фондацията.

"Вечер на добродетелите 2017" включва арт програма, в която ще вземат участие световноизвестни български артисти, както и благотворителен търг, който ще даде възможност на гостите да наддават за ценни и атрактивни предмети и преживявания, дарени от известни личности, произведения на изкуството и много други.

Водещи ще бъдат актьорите Елена Петрова и Кирил Ефремов. По традиция, събитието включва арт програма, в която ще вземат участие Марио Хосен, наричан "българският Паганини", поп изпълнителят Миро и илюзионистът Валери Иванов – Жокера.  Ще се проведе и благотворителен търг, воден от Игор Марковски, който ще даде възможност на гостите да наддават за ценни и атрактивни предмети и преживявания, дарени от известни личности, произведения на изкуството и много други.

Фондация "За Нашите Деца" вече 25 години работи успешно по проекти за помощ на деца в риск, живеещи в дом за деца, имат увреждане или с редица проблеми в семейната им среда – трайна бедност и социална изолация, насилие, безразличие и отчуждение. Фондацията е помогнала на над 10 000 деца и семейства досега.

Сред основните медийни партньори на Вечер на добродетелите 2017 са NOVA и Нетинфо.