Лентата се нарежда сред едни от най-гледаните родни заглавия

“Привличане” пребори три холивудски заглавия и е номер едно в родния боксофис за изминалия уикенд. Филмът, с който Яна Маринова дебютира като сценарист и продуцент в съдружие с Башар Рахал, се озова на първо място в класацията на кината и се нарежда сред едни от най-гледаните български филми през последните години.  Близо 23 000 зрители вече гледаха “Привличане”,  а положителните  отзиви за лентата не спират.

Публиката е очарована от начина на заснемане, модерния диалог, така и от изключително силния саундтрак, в които участват музикални звезди, познати в България и чужбина. В главните роли са любимците на публиката Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова-Макариев, Койна Русева, Башар Рахал, Радина Боршош и Владо Пенев, като по нищо не им отстъпват и младите надежди на българското кино Живко Симеонов, Живко Сираков, Михаил Недялков, Анастасия Левордашка, Надя Керанова, Васил Илиев и Спартак Тодоров. Режисьорът Мартин Макариев отделя специално внимание на кастинга преди снимките, за да избере най-подходящите кандидати за всяка роля и по този начин да представи на българския зрител нови и свежи лица, редом до утвърдените вече актьори. Друга изненада във филма е ролята на една от най-коментираните дами у нас Николета Лозанова, чието участие критиката определя като “много на място“.

Актьорите отправиха специален поздрав към зрителите по повод успеха на филма през първия уикенд, който може да видите по-горе.

Копродуцент на "Привличане" е Нова Броудкастинг Груп. Филмът ще се разпространява в кината у нас от “Лента”. "Привличане" е шестият за по-малко от година и половина български филм, който се реализира с подкрепата на NOVA., като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.

Филмът има и изключително силен саундтрак, което е рядкост за българските продукции. Парчетата във филма са дело на едни от най-добрите групи у нас Jeremy? и рок-група Торнадо. Македонската звезда Слаткаристика дори пусна видеоклип към парчето си Money с кадру от филма. Популярният музикален продуцент Станислав Вълев -Stani, който живее и твори за известни лейбъли в Копенхаген (Дания) също издаде парче, което има силна заявка за летен хит – We like it loud е с участието на носителката на три награди Грами Tiffany Fred и в колаборация с Васко Иванов-Dexter, а видеото е изцяло с кадри от филма Привличане. Международно признатият музикален изпълнител, композитор и продуцент Nedy John Cross също забива с хард-рок парчета  в дългоочакваната филмова лента „Привличане”. “Living in my dreams“ и „Fire“ са само две от взривяващите публиката парчета, включени във филма. Изцяло продуцирани в Германия, музиката, текстовете и аранжиментите на парчетата са дело на композитора Nedy John Cross и са част от най-новия му албум “Wide open”, който предстои да излезе. За проекта е привлечен  един от най-известните китаристи в Германия – Warthy, чийто талант Nedy John Cross открива и включва в групите си “Minaton” и “Rockland Riders”, които забиват в съвместни концерти със знаменитости от ранга на „Deep Purple“,  „Nazareth“, „Uriah Heap“ и големия Ronnie James Dio, който вече не е сред нас.

Не пропускайте да видите най-новия български филм “Привличане”, който вече е в родните кина.