Събитието получава подкрепата и на Валя Балканска, чийто глас е на Златната плоча на Вояджър 1 и 2

Фондация ELEVATE предоставя стипендии на две български деца за Space Academy в София. Едно момче и едно момиче ще бъдат възнаградени за креативност и талант, както и за изявен интерес към Космоса и Марс. Условията на конкурса са обявени от Space Academy на www.SpaceAcad.com. С тази подкрепа ELEVATE още веднъж демонстрира ангажимента и целите си да вдъхновява и насърчава децата и младежите на България.

Събитието получи и силна подкрепа от страна на Валя Балканска, заслужилата и обичана народна певица, чийто глас се носи в Космоса вече повече от 40 години на Златната плоча на космическите апарати Вояджър 1 и 2. Идеята за плочата е на известния американски астроном Карл Сейгън, като към момента Вояджър 1 и 2 са най-отдалечените обекти от Земята, създавани от хора. Участието на български талант в този проект ни показва, че винаги трябва да се стремим мястото ни да бъде сред най-добрите, достойни да представляват цялото човечество. 

Специален гост на "Следваща цел: Марс" ще бъде и Н. Пр. г-жа Берендина Мария тен Тъшър – посланик на Кралство Нидерландия в България. С този акт Посолството засвидетелства подкрепата си за събитието с участието на своя гражданин Бас Лансдорп, основен гост-лектор.

Билети за събитието на 23 март – в мрежата на Eventim; специални категории билети "С приятел" и "Семеен". Повече информация за "Следваща цел:  Марс" може да намерите във Фейсбук събитието, както и ТУК

NOVA Broadcasting Group e медиен партньор на събитието.