Благотворителният търг включва произведения на Светлин Русев, Енчо Пиронков и Димитър Казаков

Учениците в Национално училище по пластични изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов“ – Казанлък се нуждаят от пособия, за да изявяват своите таланти. Благотворителна инициатива, която се организирана с подкрепата на  Историческия музей в Стара Загора има за цел да събере средства за гимназията по пластични изкуства в Казанлък. Проектът е на “Ротари” и “Ротаракт клуб” и акцентира върху насърчаване на подрастващи таланти за работа в тази сфера и развитието на културния живот в града.

Произведенията на Светлин Русев, Енчо Пиронков, Димитър Казаков и млади автори от Стара Загора и региона ще бъдат изложени в музея. 30% от продажбата на творбите им ще бъдат дарени на гимназията по изкуства и ще бъдат използвани за закупуване на консумативи и професионални пособия за употреба от учениците.

Изложбата носи името “ARS GRATIA ARTIS – ИЗКУСТВО ЗА ИЗКУСТВОТО” и е част от Европейската нощ на музеите и Културният календар на Общината. Произведенията на изкуството ще бъдат изложени в Регионален Исторически Музей - Стара Загора от 19 до 25 май 2018 г.